Retrogradarea ratingului "AAA" acordat Frantei nu ar fi justificata, este de parere Christian Noyer, guvernatorul Bancii Frantei, care a mai spus ca agentiile de rating iau decizii bazate mai mult pe considerente politice decat economice, potrivit Reuters.

"In motivatiile prezentate exista mai multe argumente politice decat economice", a spus Noyer in cadrul unui interviu acordat publicatiei Le Telegramme de Brest.

Standard & Poor's va decide zilele urmatoare daca va retrograda sau nu ratingurile tarilor din zona euro in urma acordului de la summit-ul UE de vineri.

Guvernatorul bancii centrale a Frantei a mai precizat ca fundamentele economice nu justifica o retrogradare, iar daca agentiile vor retrograda tarile UE ar trebui sa se inceapa cu Marea Britanie, care are deficite, datorie si inflatie mai mari.

"Retrogradarea nu pare a fi justificata pentru mine luand in considerare fundamentele economice. In caz contrar ar trebui sa se inceapa cu retrogradarea ratingului Marii Britanii, care are deficite mai mari, datorie mai mare, inflatie mai mare, crestere economica mai mica decat a noastra si creditarea este in scadere", a declarat el.

Totodata, Noyer s-a declarat nemultumit de criticile agentiilor de rating in urma summit-ului de la Bruxelles, spunad ca aceste comentarii au slabit sentimentul pozitiv care a aparut in piete.