Directorul general al FMI, Christine Lagarde, a declarat, miercuri, ca previziunile institutiei referitoare la cresterea economiei mondiale in 2012 vor fi, aproape sigur, revizuite in scadere, unul dintre motive fiind criza datoriilor din zona euro, potrivit Mediafax.

Christine LagardeFoto: Reuters

"Sunt aproape sigura ca estimarile din septembrie ale FMI, referitoare la cresterea economiei mondiale, de 4%, vor fi revizuite in scadere in ianuarie", a declarat Christine Lagarde in fata Adunarii Nationale din Niger, cu ocazia intalnirii cu presedintele nigerian Mahamadou Issoufou.

Sefa FMI a explicat ca "norii care se aduna, in special deasupra Europei, atrag dupa ei perspective reduse" adaugand ca amenintarea imediata este un cerc vicios marcat de inrautatirea increderii, agravarea instabilitatii de pe pietele financiare si acumularea de datorii publice nesustenabile.

Christine Lagarde a declarat ca tarile dezvoltate din Zona Euro se afla in inima crizei si tot ele sunt cele care trebuie sa se gaseasca in centrul unei solutii, care trebuie sa includa nu doar masuri de ajustare bugetara ci si de sustinere a cresterii si de reducere a somajului.

"Daca nu se va face nimic, criza de incredere se va agrava in toate tarile, astfel incat economiile mondiale, fara exceptie, vor suporta consecintele", a avertizat Lagarde.