Comisarul european pentru afaceri economice, Olli Rehn, se va intalni pe 20 ianuarie cu seful delegatiei ungare de negociere cu institutiile internationale, Tamas Fellegi, pentru a discuta despre cererea Ungariei pentru un nou ajutor financiar, potrivit The Wall Street Journal. Purtatorul de cuvant al comisarului, Amadeu Altafaj, a declarat ca intalnirea a fost programata anterior si a respins informatiile aparute in presa care aratau ca UE ar fi cerut Ungariei sa renunte la anumite prevederi din Constitutie.

Potrivit relatarilor din presa, reprezentantii UE ar fi cerut Ungariei sa renunte la investigatia impotriva fostului premier si a prevederilor privind casatoria intre persoanele de acelasi sex.

Tamas Fellegi se afla in aceasta saptamana la Washington pentru a negocia cu FMI un ajutor financiar pentru Ungaria.

Ungaria a cerut ajutor de la FMI si UE dupa ce ratingul sau a fost retrogradat in categoria junk de doua agentii de rating, Moody`s si Standard & Poors, ajutorul financiar solicitat de autoritatile de la Budapesta fiind estimat intre 15 si 20 miliarde de euro.

CE si FMI au decis in luna decembrie sa isi suspende misiunea la Budapesta, pentru a protesta impotriva reformei bancii centrale.