Agentia de evaluare financiara Moody's a anuntat ca isi va prezenta evaluarea cu privire la bonitatea Frantei pana la sfarsitul lunii martie, se arata intr-un raport al institutiei, citat de Guardian. Acest anunt vine dupa ce Standard & Poor's a anuntat vineri seara retrogradarea ratingului Frantei, la AA+.

In prezent Moody's noteaza Franta cu ratingul maxim AAA, cu perspectiva stabila, in vreme ce S&P i-a acordat calificativul AA+, cu perspectiva negativa.

In raportul publicat luni, Moody's noteaza ca "inca evalueaza" ratingul Frantei si va lua o decizie pana la sfarsitul primului trimestru din acest an. Reprezentantii agentiei au mai aratat ca "Ratindul AAA al Frantei ar putea fi pus sub presiune daca datoriile sale raportate la PIB vor continua sa creasca si daca criza din zona euro se va agrava.

Chiar daca toate aceste evenimente vor avea loc, Moody's nu va retrograda imediat Franta. De obicei, agentia coboara perspectiva ratingului la "negativ" si apoi pune "sub supraveghere" ratingul inainte de a-l retrograda.

Fitch, a treia mare agentie de evaluare financiara, evalueaza Franta cu AAA cu perspectiva negativa, ceea ce inseamna ca Moody's are cea mai optimista viziune cu privire la acest stat.