Banca Nationala a Romaniei (BNR) a publicat miercuri un curs de referinta de 4,3467 lei pentru un euro, aceasta valoare fiind cu 0,43 bani mai mare decat cea din ziua precedenta.

Pe piata valutara, moneda nationala s-a tranzactionat static in sedinta de marti si a inchis ziua la 4,3450 unitati/euro. Economistii ING Bank se asteapta la o apreciere a leului in sedinta de miercuri, avand in vedere evolutia pozitiva a actiunilor asiatice si a contractelor futures din SUA.

Ei mai arata ca protestele spontane care au loc in tara nu par sa aiba impact asupra evolutiei monedei locale, aceasta tendinta urmand sa se mentina daca protestele nu se intensifica.

Reprezentantii bancii olandeze amintesc ca FMI urmeaza sa inceapa luni cea de-a patra evaluare a acordului preventiv de tip Stand-By. "Asa cum am scris, ne asteptam la un rezultat pozitiv deoarece principalele tinte se pare ca au fost atinse, dar acest rezultat este probabil asteptat si ar putea sa nu afecteze pietele leului", mai precizeaza acestia.

Leul a pierdut teren si in fata monedei americane, ajungand la 3,3521 lei pentru un dolar, de la 3,3395 lei pentru un dolar, cat era marti.

Francul elvetian a fost cotat miercuri la 3,5963 lei, cu 0,36 bani mai putin decat in ziua anterioara, iar 100 de yeni japonezi au fost cotati la 4,2873 lei, dupa ce marti cursul de schimb afisat de BNR era de 4,3165 lei pentru 100 de yeni.