Misiunea de evaluare a Fondului Monetar International (FMI), condusa de Jeffrey Franks, s-a intalnit vineri dupa-amiaza, la Palatul Cotroceni, cu presedintele Traian Basescu, informeaza Agerpres citand surse oficiale. La intalnirea care a durat circa o ora a luat parte si premierul Emil Boc.

In cursul zilei de vineri, delegatia FMI a discutat, la Ministerul Finantelor Publice, si cu reprezentantii Ministerului Economiei si ai Autoritatii pentru Reglementare in domeniul Energiei.

Au mai fost invitati la discutii reprezentantii Ministerului Transporturilor, Casei Nationale de Asigurari de Sanatate si Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului.

Delegatia comuna a Fondului Monetar International, Bancii Mondiale si Comisiei Europene a inceput, miercurea trecuta, la Bucuresti, a patra misiune de evaluare a Acordului stand-by de tip preventiv cu Romania si se va afla in Romania pana pe 6 februarie.

Acordul stand-by dintre Romania si FMI a inceput la 31 martie 2011 si este unul de tip preventiv, ridicandu-se la 3,1 miliarde DST, respectiv 3,6 miliarde de euro, reprezentand aproximativ 300% din cota pe care Romania o are la FMI.