Un avion de transport persoane Boeing 737, abandonat de o companie aeriana din Nigeria societatii Aerostar Bacau si cedat apoi statului roman, a fost cumparat de o femeie din judetul Prahova, relateaza Mediafax. Prahoveanca a achizitionat aeronava fabricata in 1985 pentru suma de 354.144 lei, de patru ori mai mult decat de pretul de pornire impus de Directia de Finante Bacau.

Aeronava a fost adusa in 2007 societatii Aerostar Bacau, pentru reparatii capitale, de catre compania nigeriana TranSky Airlines si abandonat ulterior pe motiv ca firma detinatoare nu avea bani sa plateasca reparatiile. Avionul a fost cedat statului roman si a fost scos la licitatie de Directia de Finante Publice Bacau. Intre timp, compania aeriana nigeriana a intrat in faliment.

"Pretul de evaluare al aeronavei a fost de 84.320 lei, aceasta fiind si suma de la care s-a pornit licitatia organizata de DGFP Bacau. Au existat patru dosare depuse la institutie, insa doar trei au fost complete. In urma licitatiei, bunul a fost adjudecat de Rodica Elena Petre, care a si platit in termenul legal de cinci zile suma pe care a licitat-o, respectiv 354.144 lei", a declarat, luni, purtatorul de cuvant al DGFP Bacau, Adrian Anghel pentru Mediafax.

Potrivit purtatorului de cuvant al DGFP Bacau, cumparatorul avionului nu a precizat ce intentioneaza sa faca cu aeronava.

UPDATE Adevarul.ro scrie ca prahoveanca ar fi sora omului de afaceri Petrica Usurelu, in varsta de 37 de ani, si care are, potrivit Forbes, o avere estimata la 12-13 milioane de euro din afaceri cu amenajari interioare, import-export si imobiliare.

Cumparatoarea avionului, Rodica Petre, se chema, dupa numele de fata, Rodica Usurelu si locuieste, la fel ca si Petrica Usurelu, in satul Negoiesti din comuna prahoveana Brazi.

Potrivit cotidianului Adevarul, avionul, care nu mai poate fi folosit in scopul pentru care a fost proiectat, se poate transforma intr-un show-room inedit pentru amenajarile interioare si pardoselile comercializate de firma milionarului.

Ambii au afaceri in amenajari interioare, iar in trecut intre cei doi s-au derulat mai multe contracte, inclusiv o fuzionare de firme, intre societati care le apartineau. Astfel, in 2006, firma Floorexpert, a Rodicai Petre, a preluat, cu tot cu datorii catre stat si alte persoane, doua firme, la care reprezentanti legali erau Petrica Usurelu si Marian Usurelu, tatal celor doi, noteaza Adevarul.