Ministrul desemnat al Finantelor, prim-viceguvernatorul BNR Florin Georgescu, a declarat vineri seara ca pe parcursul acestei zile au avut loc negocieri cu misiunile FMI, BM si CE si a fost parcursa circa o treime din memorandumul de politici economice si financiare, iar restul de doua treimi din continutul programului, care include reintregirea salariilor bugetarilor si restituirea CASS la pensionari, urmeaza sa fie discutat in cursul zilei de sambata.

"Astazi au avut loc primele negocieri, s-a parcurs circa 1/3 din memorandumul de politici economice si financiare, restul de 2/3 din continutul programului urmeaza sa fie discutat in cursul zilei de sambata. Negocierile au decurs normal, civilizat, constructiv. Guvernul desemnat este constient si doreste cu toata taria continuarea si realizarea prevederilor din acest acord, asa cum vor fi ele negociate in orele urmatoare si maine", a declarat Georgescu.

Intrebat daca prevederile deja negociate includ reintregirea salariilor bugetarilor si restituirea CASS la pensionari, Georgescu a precizat: "Nu am ajuns acolo unde ne intereseaza, vom face acest lucru maine (sambata, n.r.)".

"Problema care intereseaza, si pentru care cred ca vor exista solutii, sunt reintregirea salariilor si plata la pensionari. Suntem convinsi ca reprezentantii FMI vor fi intelegatori sa dea curs solicitarilor noastre, care nu vin sa puna presiuni asupra bugetului, inflatiei, deficitului... Suntem increzatori ca se vor gasi bani pentru reintregirea salariilor, asa cum ne-au aratat datele", a mai spus Georgescu.

Cu privire la continutul memorandumului, ministrul desemnat al Finantelor a precizat ca "nu se amana nimic si nu se iese din parametrii financiari care asigura stabilitatea macroeconomica a tarii". "Se respecta prevederile din memorandumul incheiat cu FMI, doar se actualizeaza prevederile acestuia", a spus Georgescu.

Totodata, el a mai mentionat ca "nu sunt companii noi intrate la privatizare".