Fondul Monetar International nu impune politici benefice tarilor aflate in criza financiara, precum Grecia si Spania, a declarat ministrul bulgar de Finante, Simeon Djankov, potrivit agentiei Novinite.

"Cu privire la criza actuala din Europa, FMI este parte a problemei, si nu a solutiei, cel putin deocamdata", a afirmat Djankov, intr-un interviu acordat sambata postului de radio Darik.

Intrebat daca Bulgaria ar trebui sa solicite asistenta din partea Fondului sub forma unui imprumut, ministrul a sustinut categoric ca acest lucru este exclus.

"E o idee ridicola. Te duci la FMI cand ai probleme, iar noi suntem intre primele trei tari din Europa cu cele mai bune performante financiare", a spus Djankov.

"In al doilea rand, dar mai important, in ultimii 3-4 ani, Fondul Monetar International a facut o serie de pasi gresiti, in Grecia, precum si in Spania", a adaugat el.

Potrivit lui Djankov, tipul de recomandari avansate de FMI este gresit, subliniind astfel ca Bulgaria nu are nevoie de asistenta, nici sub forma de bani, nici sub forma de consultanta.

Ministrul bulgar nu a specificat insa ce anume considera gresit in politicile FMI, dar si-a exprimat in schimb speranta ca sub conducerea lui Christine Lagarde lucrurile se vor imbunatati treptat in cadrul acestei institutii.