Sefa FMI, Christine Lagarde, afirma, intr-un interviu pentru The Guardian, ca are "mai multa simpatie fata de copiii din Africa Subsahariana care nu au posibilitatea sa mearga la scoli decente decat fata de multi dintre grecii care se confrunta acum cu saracia". Lagarde atrage atentia o data in plus, in interviu, ca FMI nu intentioneaza sa relaxeze pachetul de masuri de austeritate impus Atenei. Sefa FMI a facut una dintre cele mai taioase declaratii ale sale, transmitandu-le parintilor greci ca "trebuie sa isi plateasca impozitele" daca vor ca reducerile de cheltuieli si masurile de austeritate sa nu ii afecteze pe copiii lor.

"Ma gandesc la copiii dintr-un mic sat din Niger, care merg la scoala doar 2 ore pe zi, unde exista doar un scaun la trei elevi, si care sunt foarte dornici sa aiba parte de educatie. Ii am in mite tot timpul. Cred ca ei merita mult mai mult sa fie ajutati decat multa lume de la Atena", spune Christine Lagarde.

"In ceea ce priveste Atena, cred ca multi dintre acei oameni incearca sa scape de plata impozitelor", afirma Christine Lagarde, adaugand ca grecii se pot ajuta unii pe altii "in mod colectiv, platindu-si impozitele".

Intrebata daca tarile europene au avut momentul lor de bunastare si daca a venit momentul sa restituie banii primiti, directorul FMI a raspuns "Corect!".

Zvonurile privind o iesire a Greciei din zona euro s-au inmultit in ultima vreme, in ciuda faptului ca primul-ministru grec Panagiotis Pikrammenos a declarat, dupa reuninea informala a sefilor de stat si de Guvern din UE de saptamana aceasta, de la Bruxelles, ca liderii europeni nu au "avut nicio discutie" referitoare la un plan de iesire a Greciei din eurozona. Grecia a fost, insa, avertizata, de mai multi oficiali europeni, in ultima vreme, ca trebuie sa respecte planul de austeritate convenit cu institutiile internationale pentru a ramane in zona euro.