Ministrul Economiei, Daniel Chitoiu, a declarat, sambata, la Timisoara, ca in maxim o luna se va aproba o lege care modifica si completeaza actuala lege a Intreprinderilor mici si mijlocii (IMM), menita sa vina in sprijinul micilor intreprinzatori, transmite Agerpres.

"In maxim o luna vom aproba o lege de modificare si completare a actului normativ privind IMM-urile prin care vom simplifica toate procedurile administrative plecand de la emiterea de avize, de certificate, de autorizatii la nivel central si local, pe fiecare institutie in parte. Nu este normal ca intreprinzatorii sa depuna o documentatie pentru obtinerea unui aviz, a unei autorizatii in constructii si daca vrea institutia respectiva da raspunsul in termen rezonabil, iar daca nu, tot ea (institutia, n.r.), ca nu le dati spaga, v-o da cand vrea ea: peste un an, doi, trei. Dumneavoastra, cand va faceti un plan de afaceri implicati niste resurse financiare, materiale, umane. Nu este normal ca cel care are decizia administrativa sa se opuna planului dumneavoastra de afaceri", a declarat Chitoiu.

Ministrul a subliniat faptul ca se va stabili un termen limita de raspuns pentru fiecare tip de autorizatie, de aviz.

Chitoiu a punctat faptul ca in minister gradul de absorbtie a fondurilor europene, pana la preluarea mandatului, este de 7-10% si ca a gasit peste jumatate din dosarele depuse pentru astfel de accesari (circa 2.000 de dosare) care au o vechime mai mare de un an.