VIDEO Seful AIG: Varsta de pensionare va urca pana la 70-80 de ani
In Grecia, unde speranta de viata este, in medie, de 81,3 ani, varsta de pensionare este de 59,6 ani, cea mai mica din Europa in acest moment, scrie Bloomberg. In Franta, socialistul Francois Hollande, proaspat ales presedinte, propune scaderea varstei de pensionare de la 62 la 60 de ani. Pentru a "compensa", Hollande propune cresterea taxelor pentru banci si pentru cei cu venituri foarte mari.
Intre timp, criza, intrata in cel de-al treilea an, ameninta sa distruga cele 17 tari membre ale zonei Euro, in cazul in care Grecia paraseste uniunea monetara, iar Spania se clatina si ea, mai scrie Bloomberg.
"Grecii trebuie sa inteleaga ca nu exista modalitate mai usoara decat aceasta (cresterea varstei de pensionare - n.red.). Daca Grecia nu va creste varsta de pensionare si va reveni la moneda proprie, cred ca se vor confrunta cu inflatie uriasa, lucru devastator pentru persoanele cu venituri fixe", a avertizat Robert Benmosche.
Abandonarea monedei euro de catre Grecia ar insemna un dezastru pentru Atena, iar Europa trebuie sa lupte pentru ca acest lucru sa nu se intample, mai spune Benmosche.

Vicepremierul Dan Barna, la HotNews LIVE: Ce s-a întâmplat la Spitalul Foișor, o sincopă de comunicare. Pentru un pacient care trebuie relocat în alt spital, că e dimineață, la prânz sau seara e o chestiune de percepție
Mitul că lockdownul ajută cuplurile să procreeze se spulberă de la lună la lună. Și nu doar în România, ci în aproape întreaga Europă
INTERVIU Daniel Dăianu: Sistemul fiscal român este profund inechitabil. Cei care ne dau lecții cum să fie un regim optim ar fi bine să ne ajute să combatem profit-shifting-ul masiv
The Truman Show? Un bărbat s-a încuiat într-o încăpere timp de 100 de zile și a transmis totul live / „Prețul corect” pentru care ar petrece 5 ani în izolare
Datele a peste un milion de utilizatori Clubhouse, rețeaua socială a miliardarilor, au fost publicate pe un forum de hacking
Probabil nu a muncit in viata lui si de aceea zgarie peretii cu ideile acestea crete, sau poate ca de frica babei guralive de acasa nu prea vrea sa iasa la pensie.
"muncim pana murim" este argumentul pentru pensionarea timpurie.
"traiti pe spatele altora" este argumentul pentru cresterea varstei de pensionare.
teoretic, problema este simpla. strangi cativa statisticieni, astia iti calculeaza speranta de viata dupa o anumita varsta si tu calculezi ce procent din venturi trebuie pus de-o parte sau dat de cei activi.. in functie de model.
din pacate socoteala de acasa nu se potriveste cu cea din.. Romania (si multe alte tari). mai multi pensionari decat salariati. varsta medie REALA de pensionare 52f/54m. nu este egalitate intre cotizatii si fondul de pensii. deficitul il platim toti.
concluzia mea? mii de ani oamenii au muncit pana au murit. sper sa fiu sanatos si la 80 de ani, pentru ca nu-mi pun nici o speranta in sistemul actual de pensii.
Avantajul cu pensionarea la 70-80 de ani ar fi ca, in loc de prima de pensionare s-ar putea primi o prima de inmormantare (colecta de la colegii de lucru inca in viata).
P.S. Din aceasta declaratie a sefului AIG se vede clar filozofia asiguratorilor privati: "pentru ca sa evitam platile, calcam peste cadavre". Atentie ca se incearca introducerea asigurarilor private si in sanatate!
2. pentru firmele de asigurari ca AIG e mult mai importanta speranta de viata la varsta de pensionare.
daca te nasti astazi ai o anumita speranta de viata.. sa zicem.. 100 ani. ce inseamna asta? ca 50% din cei nascuti in acelasi an cu tine vor trai peste 100 de ani. deci o data ajuns la 100 de ani, vei mai avea o speranta de viata semnificativa. in Romania, speranta de viata a barbatilor care ajung la 60 de ani este 17 ani. 21 la femei.
si cei care nu ajung? cei care nu ajung cotizeaza pentru altii. asa este gandit sistemul public. extremele se anuleaza reciproc. unii platesc si nu apuca sa incaseze, altii incaseaza mai mult decat au platit. alternativa este sa-ti pui banii la saltea si sa astepti denominarea...
http://www.adevarul.ro/actualitate/social/Batranii_Romaniei-mai_bolnavi_decat_cei_ai_Europei_0_686931508.html
multi cretini pe lumea asta!!!
Iar un chirurg la 70 de ani poate foarte bine sa fie doar profesor, sa supervizeze rezidentii, nu e necesar sa tina scalpelul. Ca sa nu mai zic de cabinetul particular...
La popul opus, ai tinerii pensionari din minerit, aviatie/armata, siderurgie...Parca unii incep sa iasa la pensie pe la 45-50 de ani. Iar aviatorii proaspat pensionati pe urma ii vezi angajati la BlueAir...
Doamne fereste in ce lume traim..
Nu trebuie exagerat, 70 de ani este stupid. Cine lucreaza pana la 70 de ani- mecanicii de locomotiva? Zidarii? Balerinele? Sunt foarte putine meserii inc are s-ar putea.
2. speranta de viata la nastere este irelevanta. speranta de viata la 20-25 de ani iti spune cat vei putea munci/trai din pensie
3. speranta de viata la 60 de ani este azi, in Romania, 17/21 ani (m/f). daca muncesti de la 18 pana la 60 de ani, ar trebui sa pui de-o parte, fara sistem de pensii, 40% din venituri ca sa traiesti urmatorii 17 ani cu aceleasi cheltuieli. bineinteles ca actualii pensionari n-au facut asemenea economii la viata lor... si tinerii de azi nu pot face pentru ca trebuie sa plateasca pensiile pentru batrani. maine? maine nu conteaza...
http://www.bloomberg.com/quote/AIG:US
"Industry: Insurance
Sub-Industry: Multi-line Insurance"
Asta vrea ca noi sa nbu mai prindem pensia. Varsta medie de deces e in jur de 60 de ani, cum sa mai muncesti pana la 70-80 de ani?
principalele motive pentru care unii sunt bolnavi la 50 de ani? sedentari, fumatori, betivi... care mananca mult si prost. principala cauza de deces in Romania? o stim cu totii.. nu e foamea ci opusul ei. bolile coronariene, cauzate de excesul de alimente nesanatoase.
Dumnezeu sa ne fereasca..
Iar dacă vreți să ieșiți la pensie la 50 sau 60 de ani, puneți mâna și economisiți cât sunteți tineri. Dacă ați strâns suficienți bani ca să nu mai lucrați apoi niciodată, bravo vouă. Statul acasă se face pe pensia privată, nu pe banii statului. Sistemul actual de pensii, un adevărat Caritas, nu mai poate face față și va trebui desființat mai devreme sau mai târziu. Ne place sau nu, asta-i realitatea.
Cine le da inapoi banii(cu dobanzile aferentte!!) cu care au contribuit atatia ani, unii 30 de ani ??!!!
Cum vi se pare?!
Un sistem de depunere de la inceput pe pensii private inteleg si mi se pare cel mai corect, dar acum pensionarii se trezesc ca au pensii mici din cauza deficitului la fondul de pensii datorat pe de-o parte numarului mic de oameni care muncesc, pe de alta parte datorita faptului ca o parte din contributiile actuale la fondul de pensii pleaca catre Pilonul II, micsorand fondul oricum sarac pentru pensiile publice...
Nu vad solutia pentru viitor, va fi o problema reala pentru sistemul public de pensii....
Tot ce aud in Europa este ca lumea se plange ca vor vacante si ca nu vor sa munceasca. Ce asteapta toti, sa vina iar America sa ii salveze ca dupa razboi?
Aici in America se munceste, de aia se fac bani si de aia este munca, pentru ca lumea nu este lenesa!
p.s. e adevarat ca sunt multi ciini cu colaci in coada ? sau din cauza crizei, s-a interzis comertul ambulant ? :))
[...]
In ciuda avertismentelor repetate din partea agentiilor de rating si a retrogradarii din partea S&P, datoria americana este perceputa de catre pietele financiare ca fiind in continuare foarte sigura. Ca urmare, nivelul randamentelor indica nota triplu A pe care investitorii o acorda titlurilor de stat americane, acestia fiind foarte dispusi sa-si plaseze capitalul in datoria SUA.
Pentru comparatie, randamentul la titlurile de stat americane pe 10 ani este de 1,97 procente, in vreme ce titlurile germane poarta un randament de 1,93 procente. Marea Britanie si Franta, alte doua state cu rating maxim, au randamente de 2,06 procente, respectiv 3,09 procente, ceea ce indica faptul ca, indiferent de ratingul oficial, investitorii percep in mod diferit riscurile acestor state. mai mult"
Datoria externa a SUA este incredibil de mare, dar este efectul ideologiilor de acum nush cati ani faptul ca America este inca privita ca pamantul fagaduintei. Sa fim seriosi. In America, oameni cu doctorat si angajati de universitati (de unde s-a taiat masiv, si pt ce? pentru MILITARIZARE!!!) apeleaza la ajutorul guvernului, la asa numitele food stamps. AAAA pai daca esti astronaut, programator, mare biolog sau chimist, sau joburi din astea ai si in Europa sanse destul de mari sa duci o viata buna in ziua de azi. Daca inventezi armament, sa vezi ce bogat te faci. Dar pentru restul de 80-90% din populatie care trebuie sa produca mancare, servicii, sa vanda, sa curete strada, sa educe copiii - cum e viata lor? masura prosperitatii intr-o tara nu e existenta unui bill gates, ci ca si cel care sterge geamuri sa nu sufere de foame.
Sigur, asta inseamna insa pierderi pentru Benmoschii lumii, ca e mai usor sa acumulezi $$$ platind salarii la nivel de China decat la nivel de Elvetia...
astfel bogatasii care oricum s-au imbogatit in criza vor putea strange si mai multi bani pe spinarea populatiei care vrand de vrand trebuie sa munceasca intr-un sistem sclavagist ca elita sa faca in continuare averi.
eu i-as impusca pe genul asta de baboi senili care n-au muncit toata viata lor, in afara sa semneze niste acte, si sa stea toata ziua la birou, cafeluta de la secretara, aer conditionat vara, caldurica iarna.. lift, masina cu sofer personal te ia din fata firmei, te duce pana in fata casei.. etc
Buna afacere pentru AIG si pentru cei de la stat.