Economistul Daniel Daianu si inginerul Ioan Dan Gheorghiu au fost numiti miercuri consilieri onorifici ai primului-ministru Victor Ponta, informeaza Agerpres. Potrivit deciziilor premierului, cei doi nu sunt remunerati in functiile ocupate.

Initial, Daniel Daianu fusese numit consilier de stat in Aparatul propriu de lucru al primului-ministru Victor Ponta. Economistul a demisionat in urma cu o saptamana invocand "motive personale".

La numirea sa in functia de consilier de stat, Daianu a aratat ca a fost facuta o greseala, el nedorind sa ocupe o functie remunerata in aparatul guvernamental. Profesor universitar la Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative (SNSPA) si membru corespondent al Academiei Romane, economistul Daniel Daianu a ocupat si functia de ministru de Finante in perioada decembrie 1997 - septembrie 1998.

Ioan Dan Gheorghiu este presedinte al Asociatiei Patronale Energia (APEN). Licentiat al Facultatii de Energetica din cadrul Institutului Politehnic Bucuresti, Gheorghiu are si un doctorat obtinut cu o teza cu tema "Managementul si ingineria financiara in domeniul energetic". In anul 1992, Gheorghiu a fost numit presedinte al Institutului de Studii si Proiectari Energetice.