Activitatea economica in Spania, tara care a intrat in recesiune in primul trimestru, s-a "redus intr-un ritm mai intens" in perioada aprilie - iunie, a precizat Banca Spaniei, miercuri, in buletinul sau lunar, potrivit AFP.

PIB-ul Spaniei ar urma sa cada mai mult decat reculul de 0,3% inregistrat in primul trimestru, in conditiile in care guvernul se asteapta la o contractare a activitatii de 1,7% pe intregul an 2012.

In general, previziunile Bancii Spaniei sunt confirmate ulterior de cifrele statistice oficiale.

Printre indicatorii care arata o scadere mai accentuata a PIB-ului in trimestrul doi Banca Spaniei evoca reducerea nivelului de incredere a firmelor si a micilor comercianti.

De asemenea, este citata scaderea vanzarilor de masini, care si-a "accelerat in mai caderea in raport cu anul precedent pana la 15,4%".

Banca centrala subliniaza, de asemenea, dificultatile cu care se confrunta Spania pe pietele financiare, care cer randamente record pentru finantarea regatului.

"In aceste ultime saptamani, economia spaniola a fost foarte puternic atinsa de agravarea tensiunilor pe pietele financiare ale zonei euro", subliniaza Banca Spaniei.