Presedintele Eurogrup, Jean-Claude Juncker, a afirmat ca o iesire a Greciei din Zona Euro ar fi "gestionabila", dar nu si "de dorit", intr-un interviu acordat televiziunii germane WDR, citat de AFP.

Un astfel de eveniment "ar fi un proces gestionabil in conditiile actuale", a spus Juncker, in cadrul acestui interviu, al carui continut a fost publicat marti pe site-ul guvernului luxemburghez.

"Dar trebuie adaugat ca nu este de dorit, deoarece ar presupune riscuri importante, in special pentru oamenii saraci din Grecia", a continuat premierul luxemburghez.

Intrebat daca poate exclude categoric aceasta posibilitate, Jean-Claude Juncker a raspuns: "in niciun caz inainte de toamna, si nici dupa".

Juncker a profitat de ocazie pentru a critica din nou Germania, atacata in mod regulat in Germania pentru intrasigenta sa in ceea ce priveste gestiunea crizei din zona euro.

"Germanii, multi germani", precum si o parte a presei germane, "vorbesc despre Grecia ca si cum ar fi un popor care nu poate fi respectat. Or, nu este cazul", a spus el.

"Trebuie sa reinvatam sa ne iubim", a concluzionat Juncker.