Rectificarea bugetara arata "deteriorarea situatiei economice in Romania", declara la RFI europarlamentarul PDL, Theodor Stolojan. El crede ca ministrii zambesc, pentru ca "nu-si dau inca seama despre ce este vorba". Ministrul de Finante, Florin Georgescu, a spus joi ca toti ministrii sunt multumiti, pentru ca "au plecat zambind" si "nu s-au auzit tipete" din sala de sedinta a Guvernului.

Theodor Stolojan afirma ca "e posibil ca ministrii sa nu-si dea inca seama despre ce este vorba si sigur ca zambesc. Stiti ca multi oameni zambesc fara motiv!".

In opinia fostului prim-ministru de la inceputul anilor '90, "aceasta rectificare consfinteste practic deteriorarea situatiei economice in Romania, reflectata prin reducerea ritmului de crestere economica, ritm care si asa era mic, 1,5%. Acum bugetul este fundamentat pe o crestere economica de 1,2%, care e si ea pusa sub semnul intrebarii de catre prognozele diferitelor institutii internationale, prognozele pe care le fac unii analisti din Romania, banci si asa mai departe. Pe o crestere a inflatiei de la 3% la 3,5%, pe o deprecierea a cursului de schimb, toate aceste lucruri nu sunt semnale pozitive".

Continuarea pe www.rfi.ro