Coface Romania a realizat un raport macroeconomic pentru prima jumatate a anului 2012, o sinteza a principalilor factori de influenta economica, prezentand punctele forte si provocarile pe care Romania se pregateste sa le infrunte. Cu toate ca piata domestica ocupa un volum considerabil, rezerva valutara este una semnificativa, iar gradul de indatorare publica se afla sub media UE, Romania va avea parte de provocari cel putin interesante: un nivel scazut al veniturilor guvernamentale ca procent din PIB, un grad de indatorare ridicat al sectorului privat, instabilitatea politica, lipsa de predictibilitate fiscala si lista poate continua.

Conferinta Risc de Tara CofaceFoto: Coface Romania

O analiza detaliata a acestor determinanti va fi dezbatuta in cadrul Conderintei de Risc de Tara, un eveniment Coface de traditie si de referinta pentru mediul de afaceri din Romania, ce va avea loc pe data de 26 Septembrie 2012, la Hotelul Hilton din Bucuresti.

La editia din acest an sunt asteptati 350 de participanti, reprezentanti de prim rang atat ai mediului de afaceri intern, cat si international, experti in riscul de tara, specialisti din domeniul academic, bancar, precum si investitori straini si reprezentanti ai sectorului medical si farmaceutic din Romania.

Printre lectorii deja confirmati, anuntam reprezentanti de seama ai mediului de afaceri autohton, precum: Lucian ANGHEL – Presedinte, BVB; F lorian LIBOCOR – Economist Sef, BRD GSG; Ionut DUMITRU – Economist Sef, Raiffeisen Bank; Vlad MUSCALU – Economist Sef, ING Bank, Rozalia PAL – Vice-Presedinte, AAFBR; Pascal PRIGENT – CEO, GSK Romania; Dragos DAMIAN – CEO, Terapia Ranbaxy etc.

Conferinta va fi structurata in patru sesiuni, prima dintre acestea realizand o sinteza a modului in care evenimentele economice ale anului 2012 au influentat economia europeana si a Romaniei, urmata de o sesiune in care vor fi abordate modelele eficiente de finantare a companiilor in contextul economic actual, precum si atragerea fondurilor de capital privat.

In cea de-a doua parte a zilei, vor avea loc doua mese rotunde ce vor dezbate problematica motoarelor de crestere sustenabila, a disciplinei fiscale si a creditarii, precum si o analiza detaliata a sistemului medical autohton, o miza de 19.1 milioane de vieti, alaturi de problematica asigurarii medicale din perspectiva actorilor principali ai sistemului de sanatate.

Conferinta de Risc de Tara Coface se adreseaza: top managerilor, presedintilor de corporatii, managerilor din cadrul corporatiilor care isi asuma riscuri de export, lanseaza proiecte sau iau decizii privind investitiile, credit risk managerilor, managerilor de politica internationala ai firmelor care profeseaza in domeniul bancar si in cel de asigurari si reasigurari, sefilor de departamente din cadrul serviciilor publice care se ocupa de analiza riscului de credit, managerilor de politica internationala din cadrul organizatiilor profesionale si consulare, precum si cercetatorilor si expertilor din domeniul academic interesati de analiza riscului de credit.

Pentru a va inregistra participarea in cadrul Conferintei de Risc de Tara 2012 si pentru a beneficia de perioada de Early Booking, va rugam sa completati formularul de inregistrare online, pana la data de 7 Septembrie 2012. Ce inseamna oferta Early Booking?

Pentru a participa in cadrul Conferintei de Risc de Tara 2012, va rugam sa completati formularul de inregistrare online.

In plus, daca va inregistrati pana la data de 7 Septembrie 2012, veti beneficia de un discount de Early Booking de 15%, alaturi de o reducere in functie de numarul de persoane inscrise din partea companiei dumneavoastra.

Mai multe informatii despre conferinta puteti afla accesand site-ul evenimentului.