Incepand cu 2013, Bulgaria nu va mai fi cea mai saraca tara din Europa, a promis joi premierul Bulgariei, Boiko Borisov, aflat la Plovdiv cu ocazia aniversarii a 127 de ani de la unificarea tarii, relateaza Novinite. Potrivit Standard News, Borisov si-a manifestat increderea ca Bulgaria este pe drumul cel bun si ca va depasi mai multe tari, inclusiv Romania.

Boiko Borisov a aratat ca Bulgaria a devenit mai competitiva in ultimul an "facand un pas imens inainte" si a adaugat ca poate fi asteptata o crestere reala a salariilor.

Raportul Competitivitatii Mondiale pe 2012, publicat saptamana aceasta de Forumul Economic Mondial, pozitioneaza Bulgaria pe locul 62, in urcare de pe locul 74, in timp ce Romania a coborat o pozitie fata de clasamentul pe anul trecut, ajungand pe pozitia 78, dupa Georgia si urmata de Bostwana.

Potrivit premierului Borisov, economia Bulgariei incepe sa se dezvolte, ceea ce inseamna, printre altele, o crestere a salariilor si pensiilor. Borisov a aratat ca Bulgaria a avansat cu 15 puncte in sectorul financiar si cu 11 in infrastructura, pentru 2013 fiind estimat un avans de 20 de puncte in finante si circa 15 in infrastructura.

Borisov a precizat ca, desi directia este buna, va mai dura cativa ani pana cand economia Bulgariei sa poata fi pusa pe picioare.