Datoriile Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale (CNADNR) fata de constructorii de drumuri, in valoare totala de 1,3 miliarde lei, vor fi esalonate la plata in baza unui calendar care urmeaza sa fie stabilit, relateaza Mediafax. Guvernul a precizat ca nu va putea aloca in acest an decat aproximativ 200 milioane lei.

Reprezentanti ai mai multor firme de constructii au discutat luni, la Palatul Victoria, cu premierul Victor Ponta despre finantarea lucrarilor de infrastructura rutiera, dupa ce Guvernul a limitat posibilitatea CNADNR de a efectua si contracta lucrari fara acoperire in buget. La intalnire au luat parte atat ministrul Transporturilor, cat si conducerea CNADNR.

La finalul discutiilor, premierul a aratat ca CNADNR inregistreaza in prezent datorii de 779 milioane lei fata de constructorii de drumuri, la care se adauga lucrari care urmeaza sa fie facturate, totalul urmand sa ajunga astfel la 1,3 miliarde lei. Toate aceste datorii vor fi esalonate la plata, deoarece Guvernul nu poate achita in acest an, la rectificare, decat aproximativ 200 milioane lei.

"Probabil ca solutia este de plata in functie de vechime a datoriilor", a precizat premierul Ponta.

La intalnirea de la Palatul Victoria au participat reprezentanti ai companiilor Astaldi, FCC, Max Boegl, Pa&Co, Impresa Pizzaroti, Strabag, Straco Group, Euroconstruct, premierul spunand ca Astaldi are cea mai mare datorie de recuperat de la stat, respectiv de 230 milioane lei pentru lucrari facturate la Autostrada Bucuresti-Constanta.

Premierul a mai declarat, dupa intalnire, ca saptamana aceasta va fi organizata si o videconferinta cu prefectii pe tema lucrarilor de deszapezire in perioada de iarna, el precizand ca licitatiile multianuale privind firmele care se vor ocupa de aceste lucrari au fost "mostenite" de la guvernarea precedenta.