Germania si Marea Britanie au lansat, luni, la reuniunea ministrilor de finante si a guvernatorilor bancilor centrale din statele G20, un apel la intarirea cooperarii in materie de impozitare a marilor companii multinationale, anunta AFP.

"Ministrul german de finante Wolfgang Schaeuble si ministrul britanic de finante George Osborne au chemat la o cooperare internationala concertata pentru intarirea normelor internationale de fiscalitate a intreprinderilor", se arata intr-un comunicat dat publicitatii la Ciudad de Mexico, unde are loc reuniunea oficialilor din G20.

Cei doi responsabili s-au declarat favorabili unor regimuri fiscale "atractive" pentru venirea concernelor multinationale, "dar doresc si ca multinationalele sa plateasca aceste impozite".

Potrivit celor doi oficiali, modificarile in practicile comerciale, cum ar fi dezvoltarea e-commerce, "permit anumitor companii multinationale sa scape impozitarii profiturilor lor in jurisdictiile unde acestea sunt generate, minimizand astfel platile catre fisc in raport cu firme mai mici si mai putin internationale".