Victor Ponta: Ministerul Finantelor are in prezent un buffer de 6,3 miliarde euro
"Daca domnul Dragoi (n.r. - fostul ministru de Finante Bogdan Dragoi), si l-am laudat pentru asta, a plecat din functia de ministru cu un buffer (n.r. - rezervele financiare in valuta ale Trezoreriei) la Ministerul de Finante de 4 miliarde de euro, domnul Florin Georgescu are acum un buffer de 6,3 miliarde, asa incat, cand va pleca in decembrie din Guvern, va ramane unul din cei mai performanti ministri ai Finantelor", a declarat premierul Victor Ponta dupa inaugurarea unui nou terminal al aeroportului 'Henri Coanda'.
Rezerva financiara (buffer-ul) in valuta la sfarsitul lunii aprilie 2012 era de 3,1 miliarde euro si 2,3 miliarde dolari, respectiv echivalentul a 4,9 miliarde euro. Din aceasta rezerva, la data de 8 mai 2012 a fost rambursat un imprumut extern emis in euro in 2002, a carui valoare era de 0,7 miliarde euro, la care s-a adaugat dobanda aferenta in valoare de 60 milioane euro, potrivit MFP.
Statul roman si-a asumat fata de organismele internationale (FMI, UE si BM) constituirea unei rezerve financiare in valuta (buffer) pana la valoarea echivalenta necesarului de finantare a deficitului bugetar si refinantarii datoriei publice pentru circa patru luni.
Buffer-ul a fost constituit in baza consultarilor comune cu aceste organisme materializate in Scrisorile suplimentare de intentie si Memorandumurile de intelegere agreate cu FMI, documente ratificate prin acte normative in conformitate cu legislatia in vigoare. Scopul declarat al elaborarii acestor documente este imbunatatirea managementului datoriei publice si evitarea presiunilor sezoniere in ceea ce priveste asigurarea surselor de finantare a deficitului bugetar si de refinantare a datoriei publice guvernamentale.

Etapa a doua a vaccinării împotriva COVID-19: Cine are dreptul să se vaccineze în această etapă, când și cum te poți programa. Înființarea centrelor de vaccinare, în continuare în aer
Vom călători în UE doar cu „pașaport de vaccinare”? Precedentul „Carnetului Galben”
De ce Dacia intră într-o nouă etapă datorită SUV-ului Bigster și de ce apropierea de Lada nu ar trebui să ne sperie
Cum vrea Guvernul să elimine haosul liberalizării pieței energiei / Consumatorii vor putea primi reduceri de preț, până în iulie, de la furnizorii de ultimă instanță - Proiecte
EXCLUSIV Moștenirea Gabrielei Firea: Ce salarii au directorii și angajații companiilor municipale Ep. II
"Bufferul" plagiator oricum n-are habar de guvernare iar Florin Georgescu macar se pricepe la finante.
Dupa ce au stopat aproape tot ce inseamna investitii mi se pare normal ca bufferul s-a umflat.
Cred daca nu mai merg deloc cu masina vreo 3 luni o sa imi creasca si mie bufferu in cont.
Si daca are bani de ce nu plateste arieratele catre spitale, furnizori de medicamente (in cazul in care nu stie, in Romania sunt spitale unde si perfuziile trebuiesc cumparate de pacienti, ca sa nu mai vorbim de seringi sau alte consumabile), rambursari de TVA ....(si lista continua spre infinit)?
Oricum, orice manual de analiza economica recomanda plasarea lichiditatilor suplimentare...asa ca sa ma scuteasca cu laudele astea ieftine.
1. 90% din sustinatorii USL habar n-au ce-i ala "buffer"
2. Laurentiu e foc si para acum crezand ca faci haz de necazu' lui cu limba engleza. Stii foarte bine ca la inceput se invata chestii simple: madar, fadar, helo, etc si vii tu marele doctor cu expresii folosite in "cercuri restranse".