Numarul persoanelor care traiesc in Germania si au un loc de munca a atins in 2012 un nou nivel record, pentru al saselea an la rand, in paralel cu o scadere a numarului somerilor, a informat miercuri Oficiul federal de statistica Destatis, citand cifre provizorii, transmite AFP.

"In cursul anului 2012, in medie, aproximativ 41,5 milioane de persoane ce locuiesc in Germania au avut un loc de munca, cu 416.000 sau 1% mai multe fata de anul precedent", a explicat Destatis intr-un comunicat.

Oficiul de statistica noteaza insa ca, desi este un nou record, cresterea numarului de lucratori (salariati sau independenti) a fost mai slaba in 2012 decat in 2011, in contextul unei conjuncturi economice mai dificile.

Totodata, potrivit datelor provizorii prezentate de Destatis, numarul somerilor a scazut cu 162.000 de persoane (cu 6,5%), la 2,34 milioane de persoane.

Chiar daca pare deosebit de robusta in comparatie cu tarile vecine europene, piata germana a muncii a aratat insa recent unele semne de deteriorare.

Potrivit Agentiei nationale pentru ocuparea fortei de munca, rata somajului brut s-a mentinut in noiembrie la 6,5%, dar in datele corectate de variatiile sezoniere, mai concludente, numarul somerilor a crescut cu inca 5.000 de persoane fata de luna octombrie.

Datele pe luna decembrie privind somajul vor fi publicate joi de catre Agentia pentru ocuparea fortei de munca.