Politica fiscala din acest an nu va mai fi una de austeritate, ci de consolidare, insa este nevoie de disciplina financiara, in primul rand de cheltuire prudenta a banului public, a declarat luni guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, citat de agentia Mediafax.

"Politica fiscala va fi una normala, ca sa folosesc un epitet, in sensul ca nu va fi dedicata continuarii unei ajustari, unei strangeri masive, ci mai degraba spre o consolidare. Printr-o disciplina financiara adecvata, aceasta inseamna cheltuire cu prudenta a banului public, nu este nevoie de ce am denumit in ultimii ani sub cuvantul de austeritate", a declarat Isarescu.

Seful BNR a tinut sa precizeze ca face o deosebire clara intre austeritate si disciplina financiara.

"As spune ca si politica monetara din acest an va fi una normala. Si politica monetara va fi normala, in sensul ca va urmari cu mare atentie ce se intampla in perimetru inflatiei si va utiliza toate instrumentele de care dispune(...) Nu ne spunem dinainte miscarile, dar vom continua sa utilizam chibzuit si eficient toate instrumentele, care sa se cupleze si cu politica fiscala", a completat Isarescu.