Santierele deschise vor fi continuate daca sunt realizate in proportie de 80% si daca ar costa mai mult sa fie oprite, a anuntat sambata ministrul delegat pentru IMM si Turism, Maria Grapini, ca replica la o reactie a Elenei Udrea, care a spus ca ar fi o performanta daca ar continua ce a inceput ea, informeaza Mediafax.

Intr-un comunicat dat presei, ministrul Grapini precizeaza ca, in ceea ce "priveste santierele deschise, le vom continua doar daca sunt realizate in proportie de 80% si daca ar costa mai mult sa le oprim. Din pacate, banii din acest an din buget trebuie sa-i alocam facturilor neachitate din anii din urma".

Grapini a adaugat ca va fi greu sa continue ce a inceput Elena Udrea, avand in vedere sutele de procese pe care le-a mostenit si pentru care se platesc miliarde de lei.

"Totdeauna am actionat conform principiilor mele si nu imprumutate de la altii. Turismul, ca orice domeniu, are nevoie de profesionisti, de aceea eu colaborez cu profesionisti in stabilirea obiectivelor. Dar turismul are nevoie de un bun management si de asta ma ocup eu. Nu stiu ca doamna Udrea sa fie specialist in turism si nu cunosc sa fie specialista in management organizational sau institutional, avand in vedere ca primul act de conducere a fost la un minister. Eu am declarat ca nu ma lupt cu nume - de altfel nu i-am pronuntat niciodata numele in declaratiile mele publice -, ci ma voi lupta cu mentalitati, comportamente, indicatori de eficienta si competitivitate", a afirmat Grapini in comunicat.

Ministrul a adaugat ca vrea ca Romania sa nu mai fie ultima tara din Europa la turism, sa nu mai cheltuiasca "fara cap" si sa nu mai existe competitii intre cine atrage mai multe fonduri europene, ca sa obtina laudele presedintelui, fara efecte in realitate.

Fostul ministru al Turismului si Dezvoltarii Elena Udrea a declarat vineri ca pentru Maria Grapini ar fi o performanta daca ar termina proiectele incepute de ea, replica venind dupa ce ministrul pentru IMM, Mediu de Afaceri si Turism a afirmat ca zeci de milioane de euro au fost cheltuiti in turism fara efecte vizibile.