Guvernul german considera ca utilizarea unei politici de curs de schimb a monedei unice, asa cum a cerut marti presedintele francez François Hollande, nu este un instrument potrivit pentru imbunatatirea competitivitatii in zona euro, a declarat marti un purtator de cuvant, citat de AFP.

"Din punctul nostru de vedere, politica de schimb nu este un instrument potrivit pentru imbunatatirea competitivitatii (...). Ea nu permite atingerea unei cresteri pe termen lung a competitivitatii", a precizat Steffen Seibert, .

Cu o zi in urma, seful francez a pledat in fata Parlamentului European din Strasbourg (estul Frantei) pentru necesitatea unei "politici de curs" pentru a face moneda unica "mai putin vulnerabila" la fluctuatiile pietei, deoarece ar pune in pericol eforturile de competitivitate ale tarilor care o folosesc.

"Guvernul german este convins ca, prin comparatie istorica, (euro) nu este supraevaluat la momentul actual", a comentat Seibert.

Admitand ca moneda europeana s-a apreciat puternic in aceste ultime saptamani, acesta a precizat ca este vorba despre o "revenire a balantei dupa devalorizarea masiva pe care euro a suferit-o din cauza crizei din zona euro".

"Convingerea noastra profunda este ca rata de schimb trebuie sa reflect fundamentele economice iar ratele flexibile sunt cele mai bine adaptate", a adaugat oficialul german.