Tarile G7 au afirmat marti ca o "volatilitate excesiva" a ratelor de schimb ar putea avea consecinte negative pentru stabilitatea economica si financiara, in conditiile in care teama de un razboi al valutelor a fost recent alimentata de Japonia, scrie AFP.

"O volatilitate excesiva si o miscare dezordonata in ratele de schimb pot avea implicatii defavorabile pentru stabilitatea economica si financiara", apreciaza ministrii de finante si guvernatorii bancilor centrale ale tarilor membre G7, intr-un comunicat publicat de Marea Britanie.

"Continuam sa ne consultam strans asupra ratelor de schimb si a cooperarii de o maniera adecvata", potrivit sursei citate.

Recenta relaxare monetara din Japonia a reinviat, in special in Europa, temerile legate de un razboi al valutelor intre marile puteri, tentate sa-si deprecieze artificial devizele nationale pentru a-si face mai competitive exporturile.

G7 reuneste Germania, Canada, Statele Unite, Franta, Marea Britanie (care asigura presedintia grupului in acest an), Italia si Japonia.