Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, a declarat luni ca saptamana aceasta va prezenta o Ordonanta de urgenta care priveste reorganizarea AVAS, in care este propusa o restrangere de personal de cateva zeci de persoane, avand in vedere restrangerea portofoliului Autoritatii, relateaza Agerpres. Vosganian a mai afirmat ca in alte compartimente din Ministerul Economiei este nevoie de personal specializat care nu exista in prezent.

Vosganian a precizat ca Guvernul va face un audit al restructurarilor bugetare pana in luna iunie care va fi coordonat de vicepremierul Liviu Dragnea, iar la nivelul ministerului pe care il conduce se va face o evaluare a personalului.

"La Ministerul Economiei, dupa un dialog cu sindicatele si cu compartimentele specializate pe aceasta tema, auditul va avea in vedere, pe de o parte, stabilirea responsabilitatilor pe fiecare compartiment, apoi evaluarea personalului care exista in fiecare compartiment si care este nivelul sau de pregatire, urmand apoi sa facem o compatibilizare intre responsabilitatile, intre strategiile pe care ni le asumam si personalul care exista", a spus Vosganian la Palatul Parlamentului, inainte de inceperea dezbaterii motiunii simple pe situatia de la Oltchim.

El a adaugat ca sunt zone in care personalul este excedentar, dar sunt si zone in care personalul este deficitar si ar trebui gasita o modalitate de a acoperi lacunele de structura profesionala.

"Saptamana aceasta vom prezenta o Ordonanta de urgenta care priveste reorganizarea AVAS si in care, datorita restrangerii portofoliului acestuia, propunem si o restrangere de personal de cateva zeci de persoane. In acelasi timp insa, in alte compartimente, cum este cel juridic, cum este cel ce se refera la industria de aparare si la politicile industriale, simt nevoia unui personal specializat pe care in acest moment nu-l mai am. Orice organism viu are in acelasi timp un schimb cu mediul si administratia centrala este organism viu. Ideea ca nu facem angajari in sectorul bugetar este o idee gresita care condamna in primul rand pe tinerii absolventi ai facultatilor de administratie publica. Atata vreme cat avem un invatamant superior specializat nu mi se pare corect sa refuzam absolventilor dreptul de a putea lucra in administratia centrala, ea trebuie intinerita si profesionalizata", a spus ministrul Economiei.