Rata angajarilor s-a imbunatatit sensibil in februarie, in Statele Unite, unde somajul oficial a scazut la 7,7%, cel mai redus nivel din decembrie 2008, potrivit cifrelor publicate vineri la Washington de Departamentul Muncii si citate de AFP.

Numarul de angajari aproape s-a dublat in raport cu luna precedenta, a afirmat ministerul de resort, precizad ca in februarie au fost create cu 236.000 mai multe locuri de munca decat cele desfiintate.

Aceasta cifra este net superioara estimarilor medii ale analistilor, care mizau pe 165.000 de locuri de munca nou create.

Guvernul a revizuit in scadere cu 4,3% estimarea privind angajarile din decembrie si ianuarie. In ciuda acestui lucru, ritmul mediu al angajarilor in decembrie - februarie a fost de 191.000 locuri de munca nete pe luna, cu 5,4% mai mult decat in trimestrul precedent.

Scaderea somajului in raport cu februarie este neasteptata (-0,2 puncte), dar acest recul a fost amplificat de o reducere neta a populatiei active, arata cifrele departamentului Muncii: numarul de someri s-a redus cu 300.000, dar, in acelasi timp, populatia activa a scazut cu 130.000 de oameni.