Comisarul european insarcinat cu Energia, germanul Gunter Oettinger, a criticat rigiditatea pietei muncii din Franta, apreciind ca Parisul trebuie sa faca reforme, intr-un interviu care va fi publicat miercuri in presa germana, scrie AFP.

"Piata muncii nu este suficient de flexibila, durata timpului de munca in saptamani si in cursul unei vieti nu este suficient de ridicata iar Franta trebuie sa investeasca mai mult in cercetare si inovare", a spus comisarul german, membru al partidului conservator CDU condus de cancelarul Angela Merkel, in cotidianul regional Straubinger Tagblatt.

Potrivit acestuia, industria franceza s-a confruntat cu un declin in ultimii ani.

Cu toate acestea, Oettinger a insistat asupra "marilor avantaje" pe care le are Franta in comparatie cu alte state membre ale Uniunii Europene. "Are un guvern stabil, nou ales, o majoritate clara in parlament si un presedinte Hollande care mai are un mandat de patru ani", a spus acesta.

"Drept consecinta, se poate legifera pentru a face Franta mai competitiva si pentru a rezolva problemele structurare, asa cum a facut-o (cancelarul social-democrat) Gerhard Schroder in urma cu zece ani", a adaugat acesta.

"Mizam pe faptul ca Franta recunoaste necesitatea reformelor si actioneaza", a adaugat comisarul european.