Summitul european de primavara, consacrat mijloacelor de relansare a cresterii economice in UE si luptei contra somajului, a inceput joi, pe fondul manifestatiilor desfasurate la Bruxelles impotriva politicilor de austeritate, relateaza AFP.

Reuniunea celor 27 de sefi de stat si de guvern, care si-a inceput lucrarile in jurul orei 16.30 GMT (18.30, ora Romaniei), ar trebui sa analizeze ce doza de flexibilitate este necesara in asanarea finantelor publice pentru relansarea cresterii economice si a ocuparii fortei de munca, o dezbatere in care se confrunta Franta si Germania.

La lucrarile Consiliului European participa si presedintele roman Traian Basescu.

Mii de persoane din mai multe tari ale Uniunii Europene au manifestat, joi, la Bruxelles pentru a denunta politicile de austeritate, chiar inainte de inceperea summitului european.

Manifestatia a reunit 15.000 de persoane, venite din Belgia, Germania, Franta, Marea Britanie sau Polonia in parcul Cinquantenaire, la cateva sute de metri de cladirea Consiliului european, unde are loc summitul celor 27 de sefi de stat si de guvern, joi si vineri, au estimat sindicalistii.