Banca centrala a Statelor Unite, Federal Reserve, a anuntat miercuri ca a revizuite in scadere previziunea de crestere a economiei americane pentru 2013, scrie AFP.

Produsul intern brut al tarii ar trebui sa aiba o crestere intre 2,3 si 2,8% in cifre anualizate in trimestrul patru, a precizat Fed, scazand cu 0,2 puncte limita superioara a intervalului previziunii din decembrie (2,3 - 3,0%).

Pentru 2014, Federal Reserve se asteapta la o crestere cuprinsa intre 2,9 si 3,4% in cifre anualizate, in trimestrul IV, fata de estimarea initiala de cuprinsa intre 3,0 si 3,5%.

Totodata, Fed a precizat ca mentine politica de sustinere exceptionala a relansarii economice, in momentul in care Europa suscita noi temeri legate de criza bancara cipriota.

Membrii Comitetului de politica monetara (FOMC) au constatat "o revenire a unei cresteri moderate dupa pauza observata la finele anului trecut", dar continua "sa vada riscuri de degradare a perspectivelor economice", se arata in comunicatul oficial al bancii.