Ministrul delegat pentru Buget, Liviu Voinea, a respins afirmatiile facute miercuri dimineata de Sorin Frunzaverde - "Daca vom plati salariile si pensiile, sa fim fericiti" - precizand ca Romania are bani de salarii si de pensii iar astfel de afirmatii pot face rau tarii, din perspectiva costurilor de finantare.

"Sigur ca avem bani de salarii si pensii si nu oricum. Salariile sunt crescute cu 15% si pensiile cu 4%", a argumentat Voinea, intr-o interventie telefonica la Romania TV.

El a precizat ca executia bugetar arata "foarte clar ca stam mai bine decat acum doua luni" iar Romania are un deficit bugetar mai mic decat cel inregistrat in urma cu un an.

"Nu am ce sa demontez (legat de afirmatiile lui Sorin Frunzaverde). Nu vorbim de o informatie, ci o afirmatie. S-au platuit deja salariile crescute, s-au platit pensiile crescute, se vor plati in continuare", a subliniat ministrul delegat.

El a notat insa ca, "din pacate, astfel de discutii fac rau pentru ca ridica un semn de incertitudine".

"Nu intru in polemici personale dar vreau sa clarific foarte explicit nu numai ca sunt bani de pensii si salarii, dar sunt bani de pensii si salarii crescute", a intarit Liviu Voinea, avertizand insa ca, "daca se perpetueaza o discutie pe aceasta teme, pot fi afectate si ratele la care ne imprumutam".