Premierul Victor Ponta a afirmat luni seara ca va mentine cota unica de 16% si a mentionat din nou taxa de solidaritate aplicata salariilor bugetarilor mai mare de 1.000 euro, avansand insa cifra de 10%.

"Vom mentine cota unica la 16% si imi voi respecta intelegerea cu colegii liberali. Taxa de 10% pentru salariile bugetarilor mai mari de 1.000 de euro nu schimba cota unica," a spus Ponta luni seara, la Romania TV.

Premierul a anuntat in luna mai ca analizeaza posibilitatea introducerii unei taxe de solidaritate de 16%, aplicate veniturilor bugetare si pensiilor de peste 4.500 de lei pe luna.

Vineri, intr-un interviu acordat Agerpres, Ponta a afirmat ca in masura in care trimestrul I se inchide cu respectarea integrala a tintelor de deficit si a tintelor de incasari la buget, Guvernul va incerca sa materializeze o veche initiativa a sa privind o taxa suplimentara pentru cei din zona bugetara care au venituri salariale peste 1.000 de euro pe luna, fara a mentiona cat va fi cuantumul acesteia.

Citeste si: