Principalele institute economice germane au revizuit in scadere, joi, previziunile economice pentru Germania, mizand acum pe o crestere de 0,8%, fata de precedenta cifra de 1%, scrie AFP.

Aceste institute raman insa mai optimiste decat guvernul german, care estimeaza o crestere slaba, de 0,4% pentru acest an, si Fondul Monetar International, care are o previziune de 0,6%, in conditiile in care mizeaza pe o redresare a conjuncturii in primavara.

Pentru 2014, aceste patru institute, care reprezinta diverse curente de gandire economica, estimeaza o crestere mai importanta, de 1,9%, fata de estimarea guvernului de 1,6%.

"O tendinta de crestere revine la suprafata in economia germana in primavara lui 2013", spun, intr-un comunicat, institutele Ifo, IfW, IW si RWI.

Situatia pietei muncii in Germania va ramane "robusta", cu un numar de someri de 2,9 milioane in 2013, un nivel putin mai ridicat decat anul trecut, urmat de o reducere la 2,7 milioane in 2014.

Germania va continua sa ramana "elevul model" in Europa in ceea ce priveste finantele publice, cu un cont aproape de echilibru in 2013 si un usor excedent de 0,5% in 2014.

"A venit acum timpul pentru readoptarea unei abordari pe termen lung a politicii economice", afirma cele patru institute, admitand insa ca "riscurile raman considerabile".