Comisiile de Buget-Finante si Comisiile economice din Senat si Camera Deputatilor i-a validat, marti, in urma audierilor, pe Dan Radu Rusanu pentru functia de presedinte al ASF si pe Daniel Daianu pentru functia de prim-vicepresedinte al acestei institutii, relateaza Mediafax.

Dan Radu Rusanu (PNL)Foto: Agerpres

"Ne cunoastem de foarte multa vreme, am fost impreuna in Ministerul de Finante, in perioada 1998. Avem o relatie foarte buna", a spus Rusanu despre Daianu, citat de Mediafax.

El a aratat ca paraseste functia de deputat pentru ASF in virtutea provocarii reprezentate de ASF.

"A fost o provocare pentru mine. Am revenit la profesia pe care am avut-o dintotdeuna, si in Parlament intotdeauna am activat in Comisia de Buget-Finante sau Comisia economica", a spus Rusanu.

El a aratat ca tinta sa la ASF este ca piata non-bancara din Romania sa fie compatibila cu piete similare din UE.

Rusanu a evitat sa comenteze acuzatiile aduse recent de unii sindicalisti referitoare la faptul ca ar face parte intr-o grupare de oameni inruditi care se rotesc la conducerea institutiilor financiare, acuzatii alimentate si de propunerea lui Gelu Diaconu, care ar fi finul sau, la conducerea ANAF.

"Am dat o declaratie pe proprie raspundere ca nu am rude nici in Parlament - pana la gradul 3, afini - nici in Parlament, nici cu BNR, nici cu Guvernul, nici cu presedintii Camerelor, nici cu Presedintia", a spus Rusanu.

Totodata, comisiile i-au validat pe Daniel Tudor, Mircea Ursache si Ion Giurescu pentru functiile de vicepresedinti.

Comisiile i-au validat si pe Dorina Mihailescu, Gheorghe Marcu, Gavrila Alexe, Gheorghe Albu, Lorand-Istvan Kralik, Marian Mirzac, Marian Sarbu, Cornel Moldoveanu, Tudor Balta, Doru Frunzulica, Nina Puiu si Gh. Cornel Coca Constantinescu pentru functiile de membri ai Consiliului ASF.

Doina Domnica Parcalabu, Octavian Lupu, Ion Golu, Emilian Moscu Popescu, Dragos Mihalache, Daniel Stefan Armeanu nu au fost validati de catre comisii.

Votul a fost secret si s-a dat pentru fiecare candidat in parte.

Componenta structurii de conducere a ASF va fi supusa, miercuri, votului plenului comun al Parlamentului.

Comisiile de Buget-Finante si Comisiile economice din Senat si Camera Deputatilor s-au reunit, marti, pentru audierea candidatilor pentru cele cinci functii executive si pentru cele 12 functii neexecutive pe care le va avea Autoritatea pentru Supraveghere Financiara (ASF).

Presedintele Traian Basescu a declarat, marti, la Craiova, ca va promulga in cursul acestei zile legea pentru infiintarea Autoritatii de Supraveghere Financiara.