Vice-premierul si ministrul de Finante, Daniel Chitoiu, a admis, sambata, ca la sfarsitul lui 2012 in coalitia de guvernare s-a discutat despre suprataxarea tuturor celor care obtin venituri peste 1000 de euro, inclusiv privatii, aratand ca in USL nu s-a ajuns la o decizie si ca in acest moment subiectul este inschis, transmite Mediafax.

Intrebat daca a avut la un moment dat in discutie un proiect care privea suprataxarea nu doar a bugetarilor, ci si a privatilor, Chitoiu a raspuns: "Da, am discutat".

"La sfarsitul anului trecut s-a luat in discutie acest lucru, dar de atunci nu am mai luat in discutie si nici nu am mai facut calcule sau analize", a precizat Chitoiu.

Intrebat daca s-a discutat pe varianta suprataxarii celor din mediul privat, Chitoiu a raspuns: "Da, dar atunci a fost in discutie ca suprataxarea sa fie pentru toti care realizeaza venituri, dar nu s-a stabilit limita minima la vremea respectiva. Era vorba de cifra bruta sau cifra neta, peste 1.000 de Euro".

Chitoiu a precizat ca in USL nu s-a ajuns la luarea unei decizii politice prin care toti cei care obtin venituri sa fie suprataxati.

"Guvernul USL aplica programul de guvernare aprobat in Parlament. Toate politicile publice si economice se iau prin decizie politica la nivelul USL. La nivelul USL nu s-a ajuns la o decize politica astfel incat sa implementam acest proiect", a spus Chitoiu.

El a precizat, raspunzand unei intrebari, ca premierul Victor Ponta nu i-a cerut sa reia discutiile pe marginea acestui proiect de suprataxare, subliniind ca subiectul este "deocamdata inchis".

"Nu am mai disucutat in USL. Deocamdata e un subiect inchis. Nu s-a reluat nicio discutie", a spus Chitoiu.

El le-a spus jurnalistilor ca detin o informatie falsa in acest sens. "Aveti o informatie falsa. Nu stiu cine promoveaza aceasta informatia falsa", a spus Chitoiu.

Ministrul a fost intrebat de jurnalisti daca pe masa sa s-ar afla un nou proiect referitor la suprataxare, care ar prevedea sa fie impozitati nu doar bugetarii, ci si cei din mediul privat. "Nu stiu cine v-a dat informatia, dar nu exista niciun proiect pe masa mea in acest sens", a spus Chitoiu.