Presedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat sambata la o intalnire cu peste 150 de oameni de afaceri din judetul Satu Mare ca partidul pe care-l conduce va formula o initiativa legislativa pentru apararea angajatorului, potrivit Agerpres.

"Din punctul nostru de vedere, si o sa avem o initiativa legislativa cat de curand, cea mai mare problema pe care trebuie sa o rezolvam este reducerea fiscalitatii si apararea angajatorului. O sa avem o initiativa in acest sens cat de curand si Andreea Paul o s-o prezinte public in doua saptamani, lucram la ea. Daca exista fel de fel de asociatii ale tuturor categoriilor sociale, nimeni nu-i apara pe angajatori. Nu exista inca cineva care sa-i apere pe angajatori in structura lor si poate ca aici este si o anumita vina a lor ca nu au gasit de fiecare data puncte comune sa se apropie unii de altii", a declarat Blaga.

Potrivit liderului PDL, motorul tarii e reprezentat cei 3,5 milioane de angajati din domeniul privat.

"Noi dorim un stat puternic, dar un stat mai mic, mai subtire, un stat mai reformat, mai debirocratizat. Suntem in situatia in care 39% din PIB provine din impozitul pe forta de munca si atunci, cum sa mearga bine tara asta? Suntem tara a doua, din pacate, ca povara fiscala din Uniunea Europeana", a afirmat Blaga.

O alta masura mentionata de liderul PDL este reducerea taxelor. Potrivit acestuia, in momentul de fata exista 234 de taxe, din care la aproximativ 100 costurile de colectare sunt mai mari decat venitul adus statului.