Ministrul german al Economiei, Philipp Rosler, a calificat miercuri drept o "grava eroare" decizia Comisiei Europene de a impune taxz provizorii la importurile de panouri solare produse in China, scrie AFP.

"Germania a spus intotdeauna clar ca noi, guvernul, privilegiem dialogul si nu confruntarea", a spus acesta, la televiziunea germana ARD.

Obiectivul ar trebui sa fie "impiedicarea in orice caz a unui razboi comercial, care s-ar putea intinde la multe alte sectoare decat cel fotovoltaic", a adaugat el.

Angela Merkel declarase, la finele lui mai, cand l-a primit pe premierul chinez Li Keqiang, ca doreste sa fata "totul pentru a gasi o solutie prin discutii".

Germania are aproximativ 10.000 de intreprinderi in sectorul solar, care angajeaza in total 120.000 de persoane. Dar, din acest numar, doar 350 de societati sunt producatoare de panouri solare, in timp ce restul revand sau instaleaza panouri solare chinezesti mai ieftine.

UPDATE 14.00 Presedintele Frantei, François Hollande, a cerut miercuri o reuniune a celor 27 de state membre ale UE pentru a obtine "o solidaritate a punctelor de vedere" in privinta negocierilor comerciale cu China, a anuntat purtatorul de cuvant al guvernului, citat de AFP.