Ministerul Finantelor va analiza posibilitatea ca romanii care merg la restaurant sau folosesc diverse tipuri de servicii sa nu achite contravaloarea acestora daca nu primesc bon fiscal, a declarat joi, la un seminar, Dan Manolescu, secretar de stat in minister, citat de agentia Mediafax.

Masura, adoptata deja in Grecia, vizeaza combaterea evaziunii fiscale in domeniul alimentatiei, in special, si in cel al serviciilor, in general.

"Era o idee ridicata spre dezbatere in sala. E o masura adoptata in Grecia, incepand cu anul trecut, prin care cetatenii au dreptul sa nu plateasca daca nu primesc un document fiscal. Masura se pare ca in Grecia se bucura de succes si este in analiza", a spus Manolescu, la un seminar pe teme de fiscalitate organizat de Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism (ANAT).

El a afirmat ca Ministerul Finantelor va analiza daca o asemenea masura poate fi functionala si poate produce efecte in Romania.

"Este un subiect care trebuie analizat. Daca legea protejeaza cetateanul pentru a cere bonul fiscal, trebuie analizat daca o astfel de masura este fezabila si in Romania. O sa mai discutam si cu colegii din Grecia pentru a vedea care sunt efectele acestei masuri. O sa vedem ce se intampla in sezonul estival la ei, unde sunt foarte multi turisti", a adaugat Manolescu.

Secretarul de stat a spus ca in Grecia refuzul de a plati in absenta bonului fiscal nu se refera doar la turism, ci la diverse tipuri de achizitii si servicii unde exista risc de evaziune.