Comisarul european pentru afaceri economice si monetare, Olli Rehn, acuza Fondul Monetar International de faptul ca s-ar fi "spalat pe maini" in privinta Greciei, potrivit RTE News. Declaratia vine la \doua zile dupa ce Fondul Monetar International a admis, intr-un raport, ca au existat "erori" in primul plan de salvare a Greciei, in 2010. Si Comisia Europeana a reactionat dur joi, afirmand ca raportul FMI este in "dezacord fundamental" cu mai multe concluzii.

Fondul Monetar International aprecia ca restructurarea datoriei Greciei, efectuata in primavara lui 2012, ar fi trebuit sa aiba loc in 2010. "Suntem in dezacord fundamental" cu aceasta pozitie, a declarat Simon O'Connor, un purtator de cuvant al Comisiei, la Bruxelles.

Fondul isi exprimase regretul pentru absenta "diviziunii clare a muncii" in sanul troicii si reprosa europenilor lipsa de experienta si de "competente" in programul de sustinere a Greciei, conditionat de conditii stricte in materie bugetara si de reforme structurale.