Agentia de evaluare financiara Standard & Poor's (S&P), singura dintre cele trei mari agentii de rating care evalueaza SUA sub nivelul maxim "AAA", a imbunatatit de la negativa la stabila perspectiva calificativului Statelor Unite, ca urmare a reducerii riscurilor fiscale, informeaza Mediafax.

Imbunatatirea perspectivei a fost sustinuta de intarirea economiei si de statutul dolarului de moneda folosita pentru rezervele internationale, informeaza agentia S&P, citata de Bloomberg.

S&P a retrogradat SUA in august 2011 de la nivelul maxim "AAA" cu o treapta, la "AA+".

Decizia agentiei a cauzat scaderi puternice pe burse si a impins randamentele titlurilor Trezoreriei SUA la minime record. Randamentul titlurilor pe zece ani a scazut cu cu 0,74 puncte procentuale intr-o perioada de sapte saptamani dupa retrogradare, ajungand la un minim record de 1,67%.

Randamentul se afla la 2,18% in prezent.

Celelalte doua mari agentii de rating, Moody's si Fitch, evalueaza SUA cu "AAA", dar cu perspectiva negativa.

Bursa de la New York a terminat aproape de echilibru sesiunea luni, investitorii rasufland usurati dupa ce agentia de evaluare financiara Standard & Poor's (S&P), singura dintre cele trei mari agentii de rating care evalueaza SUA sub nivelul maxim "AAA", a imbunatatit de la negativa la stabila perspectiva calificativului Statelor Unite, ca urmare a reducerii riscurilor fiscale,: Dow Jones a cedat 0,06%, iar Nasdaq a castigat 0,13%.