Prognoza FMI privind cresterea economiei mondiale, de 3,3% pentru acest an, va fi inrautatita saptamana urmatoare, ca urmare a incetinirii inregistrate in tarile cu economii emergente, a declarat directorul general al Fondului, Christine Lagarde, potrivit Mediafax. "Am spus in aprilie ca are loc o recuperare in trei viteze, chiar trei viteze si jumatate, intrucat pusesem Japonia intr-o catergorie usor separata. Economiile emergente cresc in medie cu 5,5%, un grup de economii incluzand SUA, Suedia, Elvetia, Australia, Canada si alte tari avanseaza cu circa 2%, in timp ce unele economii, cele din zona euro, stagneaza", spune Lagarde.

FMI a estimat in aprilie o crestere economica de 3,3% pentru economia mondiala si urmeaza sa publice marti noi date. "Aveam o prognoza de circa 3,3%, dar, avand in vedere ce se intampla pe pietele emergente, ma tem ca ar putea fi un pic mai scazuta. Nu dau o cifra, pentru ca datele vor fi publicate in doua zile, daca-mi aduc aminte corect, si nu vreau sa trag presul de sub picioarele economistului sef al FMI", a adaugat Christine Lagarde.

In aprilie, Fondul a modificat si prognoza privind economia zonei euro, anticipand o contractie de 0,3%, peste cea de 0,2% estimata in ianuarie.

Pentru economia mondiala, FMI a estimat in aprilie o crestere de 4% pentru 2014.