Primul ministru Victor Ponta a afirmat marti ca pana la jumatatea lunii octombrie Guvernul va analiza de unde ar putea redirectiona fonduri pentru finantarea unor propuneri precum reducerea cotei unice sau a CAS in anul 2014, scrie Agerpres.

Intrebat daca exista posibilitatea reducerii CAS cu 3% in anul 2014, Ponta a raspuns: "Am impactul bugetar facut de domnul Voinea al diferitelor propuneri enuntate - am vorbit de reducerea cotei unice, de reducerea CAS, de toate celelalte, vedem pana la jumatatea lui octombrie de unde putem sa taiem ca sa putem sa punem in alta parte".

Premierul s-a intalnit marti cu parlamentarii UDMR la Palatul Parlamentului pentru a le prezenta propunerea de acord cu FMI si primele date care stau la baza bugetului de stat pe anul 2014.

Ministrii Finantelor si Bugetului trebuie sa gaseasca solutii privind reducerea CAS cu trei puncte procentuale in bugetul pe anul viitor, aceasta fiind o promisiune, dar si un obiectiv al USL, a declarat pe 30 august premierul Victor Ponta.