Varianta finala a scrisorii de intentie cu FMI mentine pasajul in care este prevazuta reducerea diferenţelor din baza de pensii pentru diferitele activităţi derulate, inclusiv in ceea ce priveste drepturile de autor, au declarat, pentru HotNews.ro, surse care au consultat aceasta scrisoare. Premierul Ponta oferise asigurari publice ca acest pasaj nu mai exista in scrisoarea de intentie.

In varianta din 29 iulie a scrisorii de intentie convenite cu FMI si obtinuta de HotNews.ro se preciza:

"Vom aproba de asemenea legislaţia de restructurare a sistemului de asigurări sociale prin care se lărgeşte baza prin reducerea diferenţelor ce există în baza de pensii pentru diferitele activităţi derulate (activitate de natură salarială, activităţi de tipul PFA, drepturi de autor, etc). Înainte de a aduce orice fel de modificări sistemului fiscal ne vom consulta cu echipele FMI şi CE".

Premierul Victor Ponta a dat asigurari publice ca acest paragraf nu se regaseste in varianta finala a scrisorii de intentie.

Intrebat de B1 TV specific despre existenta unor modificari in ceea ce priveste taxarea drepturilor de autor, primul ministru afirmase: "L-am sunat pe ministrul (delegat pentru Buget, n.r.) Liviu Voinea, mi-a confirmat ca nu exista acel pasaj".

Intrebat din nou, in cursul serii de luni, daca aceasta prevedere exista in varianta finala a scrisorii cu FMI, Victor Ponta a negat din nou: "Nu, nu exista".