Ministrul Muncii, Mariana Campeanu, a declarat vineri, la Bursa locurilor de munca pentru absolventi, ca prin bugetul de stat pentru anul 2014 se incearca reducerea CAS cu trei puncte procentuale, precizand ca in rest taxele sunt "foarte mici", informeaza Mediafax.

"Incercam, in bugetul pe care il construim pentru anul 2014, sa reducem CAS cu trei puncte procentuale. Eu cred ca in rest taxele sunt foarte mici in Romania, poate cele mai mici din Europa", a declarat Mariana Campeanu.

Ministrul Muncii a fost prezenta, vineri, la deschiderea Bursei locurilor de munca pentru absolventi organizata in Capitala.

Bursa locurilor de munca pentru absolventi este organizata vineri la nivel national, in toate cele 81 de agentii locale pentru ocuparea fortei de munca.

Premierul Victor Ponta declara, in 16 septembrie, ca daca ar fi pus sa aleaga o masura fiscala pentru anul viitor, ar opta pentru reducerea contributiilor de asigurari sociale, fata de majorarea salariilor sau reducerea TVA, deoarece nivelul acestor contributii este foarte inalt.

"Prima ar fi reducerea contributiilor de asigurari sociale, pentru ca, intr-adevar, in timp ce cota unica este o fiscalitate scazuta fata de media europeana, TVA e principala sursa de venituri, contributiile de asigurari sociale sunt la un nivel foarte inalt si practic ingreuneaza crearea de noi locuri de munca si mai ales munca la alb", a spus Ponta.

El a adaugat ca o decizie se va lua pe masura ce vor creste incasarile la buget, iar principala "speranta" in aceasta privinta o constituie reorganizarea ANAF, cu Directia Antifrauda.

Ministrul Finantelor, Daniel Chitoiu, declara atunci pentru Mediafax ca reducerea diferentelor in ceea ce priveste baza de pensii pentru diferite activitati prestate, asumata in scrisoarea transmisa FMI, implica scaderea contributiei de asigurari sociale si nu cresterea pentru PFA si drepturi de autor.