VIDEO Ponta, despre rectificarea bugetara din octombrie: Nu exista vreun rezervor secret de bani al Guvernului. Luam de la unii si dam la altii
"O sa avem rectificare in octombrie. Rectificarea inseamna asa: ca luam bani de la unii si dam la altii. Deci nu inseamna ca avem niste bani cu care nu avem ce face, ci inseamna ca luam de unde nu sunt absolut necesari si ii ducem unde arde. Saptamana trecuta 25 milioane lei am dat in judetul Galati pentru inundatii si cred ca am facut bine. (...) Am luat banii dintr-un loc, i-am pus in alta parte. La fel, pentru situatii speciale. Categoric toate salariile, toate pensiile, lucrurile esentiale le avem acoperite si le platim fara niciun fel de problema. Insa la rectificare mai luam dintr-o parte, punem in alta. Cineva pierde ca sa castige altcineva", a declarat Ponta.
Prim-ministrul a subliniat ca nu exista bani in plus, pentru ca taxele si impozitele nu au fost marite, ba chiar s-au redus, motiv pentru care cel mai important lucru este cum se folosesc resursele financiare.
"Eu explic in fiecare zi si profesorilor, care au dreptate, si medicilor, care au dreptate, si primarilor, care au dreptate, ca nu a existat nici inainte si nu exista nici astazi vreun rezervor secret de bani al Guvernului. Banii sunt cei care sunt colectati prin taxele si impozitele pe care nu le-am marit. Am ramas cu cota unica la 16%, am redus chiar, fie ca e vorba de TVA la paine, pe care as vrea sa o extindem, fie ca e vorba de proiectul principal pentru anul viitor, si anume o reducere a impozitarii muncii. Deci de unde reducem e foarte greu sa spunem ca sunt mult mai multi bani. Important este cum se folosesc", a declarat premierul.
Seful Guvernului a aratat ca resursele suplimentare pot veni mai ales din accesarea fondurilor europene si mult mai putine in urma cresterii economice sau a taxelor si impozitelor.
"Cea mai importanta realizare, din punctul de vedere al resurselor suplimentare din acest an, a fost faptul ca am triplat efectiv banii care au fost atrasi din fondurile structurale, ca avem deblocate toate programele operationale - asta inseamna ca se depun in continuare proiecte, se finanteaza. (...) Platile in agricultura le-am facut si le facem si anul acesta in avans. Acolo e resursa suplimentara. In rest, din cresterea economica se simte mai mult sau mai putin un supliment de resurse. Ceea ce le spun tuturor este faptul ca banii pe care ii avem mult mai multi vin din fonduri europene, mai putin din taxe si impozite, pentru ca, cu 16% cota unica, nu o sa avem scolile si spitalele din Germania, unde se platesc 45% taxe, sau din Finlanda si Suedia, unde sunt 50% taxe. Nu poti sa ai si taxe mici, si venituri ca cei care au taxe mari. Este o decizie pana la urma, ce alegem, si am ales ideea ca pentru o dezvoltare economica sa avem in continuare o fiscalitate redusa", a explicat primul ministru.
El a mai adaugat ca "fondurile europene sunt mai bune pentru ca, de principiu, sunt mult mai greu de folosit in scopuri personale".
Seful Executivului a efectuat, sambata, o vizita in judetul Bistrita-Nasaud, ocazie cu care a participat la inaugurarea unei noi sectii a SC Rombat SA Bistrita, cel mai mare producator roman de baterii auto, si a avut o intrevedere cu managementul firmei romano-germane Leoni, specializate in productia de cablaje si echipamente auto. De asemenea, Victor Ponta a avut o intalnire cu oficialitatile judetene si primarii USL, pentru a dezbate probleme legate de administratia publica locala.

Cu excepția a două județe, în România un adult din patru e pensionar. Campioana e Hunedoara, unde aproape jumătate din adulți sunt pensionari
Parenting pe timp de pandemie - cum au supraviețuit părinții lunilor de școală online
K2 - Povestea ”muntelui sălbatic” - Tragedii și victorii pe un monument fantastic din piatră, zăpadă și gheață
Adele, The Cure, Drake și alții. Ce albume așteptăm odată cu revenirea industriei muzicale în 2021
INTERVIU Cum ne ferim de conspirațiile pe seama vaccinului anti-COVID: Fiecare reacție adversă cunoscută până acum e exagerată de conspiraționiști. Ți se dă de înțeles că vei păți cu certitudine acel lucru
VIDEO Vlog-ul lui Cristian Presură: Cum combat experții în Sănătate principalele temeri legate de vaccinul anti-Covid
Intrebare : De ce acceptam un astfel de sistem politic, constienti fiind ca ne fura pe fata ?
Luam de la unii si dam la altii!
Curat murdar !
*Ca vin bani din fonduri structurale sau din fonduri europene, nu arata capacitatea guvernului de a face bani la visteria statului cu ceea ce avem in tara.
Astfel de tactici is dealtfel arhicunoscute printre socialisti care nu fac absolut nimic pt a impulsiona o economie, doar taxeaza ca chiorii si mentin alimentarea cu galeti a votacilor.
PS: Bineinteles ca la ei motto-ul principal e O SA FACEM, folosit inainte de alegeri, cand is la putere si chiar dupa ce pica. Ei tot timpul or sa faca...dar de facut cu adevarat niciodata.
Oamenii saraci care au mai ramas doar cu speranta ii cred...pt ca nu au alta optiune.
tu inca chiar crezi ...
Dar pe cine dracu sa punem in locul lor?
Si sa revin la prostie: prosti am fost cand strigam si alergam de bucurie in 89.
Unde esti tu Ceausescu Doamne?
In plus se incaseaza si de la cei care au iesit la lumina si atunci de ce trebuie de la aceasta scadere a tva-ului sa apara inca alte multe taxe in plus? Deci numai ipocrizie si demagogie.
din care se deschid camerele Eficientei,Consecventei,Strategiilor
si Responsabilitatii.
Sunt pline cu resurse financiare.
Insa, nu ajungi acolo nici cu liftul, nici impins in carucior.
Trebuie sa urci treapta cu treapta.
Acum ai redus investitile, spui ca ai crestere economica, deci mai multi bani decat avea BOC, deci cine ii fura?
Un singur raspuns logic PONTA FURA
ps: sa fie clar ca doar s-a LAUDAT ca o sa fure mai putin, asta ar fi in stare sa parceleze si sa vanda tara pe bucati daca ar putea...bat si eu in lemn.
50% din salariu pleaca la buget
De fiecare data cand un roman primeste salariul, din conturile firmei angajatoare pleaca o suma aproape dubla. La un salariu net lunar de 1.000 de lei, impozitele si contributiile suportate de angajat sI angajator împreuna se ridica la circa 1.700 de lei. Asadar, angajatorul plateste munca depusa de salariat cu circa 1.700 de lei pe luna, in timp ce angajatul nu incaseaza decat 1.000 de lei, restul luand calea bugetului infometat al statului.
Cat plateste salariatul?
9,5%, contributia la asigurarile sociale (pensii);
6,5%, contributia la asigurarile sociale de sanatate ;
1% somaj;
16% impozit pe salariu.
Cat plateste angajatorul?
19,75%, contributia la asigurarile sociale (pentru conditii normale de munca);
24,75%, pentru conditii deosebite de munca;
29,75%, pentru conditii speciale;
7%, sanatate; 2,5%, somaj;
0,75%, contributie pentru indemnizatii si concedii medicale;
intre 0,5% si 4%, cota de contributie de asigurare pentru accidente de munca si boli profesionale ;
0,25% sau 0,75% din fondul lunar de salarii - comisionul Inspectoratului Teritorial de Munca.
Deci Ponta ar putea sa nu mai manance rahat in exces ca dauneaza la dinti. Daca mai adaugi 1001 taxe pe care le platesti romanul in afara celor pe munca...te apuca durerile de cap, taxe de drum/poduri/impozite de tot felul. Pana si cand alimentezi la pompa...1% se duce in falimentul Bancorex.
bai nene, calculeaza tot tacamul, o sa vezi ca ajungi la peste 45% taxe.
Sa explice asta celor 7,4 mil de romani care pretind ca i-au ales.
Si sa mai detalieze pe intelesul tuturor ca - in cel mai bun caz - in max 10 ani, n-o sa mai aiba nici varianta asta idioata - sa ia de la unii si sa dea la altii. Sa o faca cu spoturi TV /gingle-uri la radio zu/panouri cu leduri pe casa poporului/ mesaje subliminale pe bolta cereasca, cum vor ei, numai sa inteleaga tot prostul ce inseamna o apocalipsa economica.
Pana la urma este dreptul constitutional al oricarui imbecil sa stie in ce situatie se afla.
Ii sounem noi lui Viorel de unde sa ia bani, cu carul : din cei pe care ii avea USL, in campania electorala, atunci cand raspundea oricarei cereri : 'facem tot, va dam bani pe saturate, pentru invatamant, pentru sanatate pentru autostrazi, pentru modernizarea tuturor comunelor, pentru pensii si salarii,etc; va dam atata ca n-o sa puteti sa duceti!'
Daca ar lua macar o particica din banii care acopereau toate promisiunile din campania electorala, jucariile de-atunci ale lui Viorel ('joaca de-a promisiunile'), romanii ar fi fericiti si nu l-ar mai numi 'mincinosul mincinosilor'.
presupun ca pentru acest motiv au fost votati de 70%, nu?
http://discutii.mfinante.ro/static/10/Mfp/buget/executii/anexa2_bgcaugust2013.pdf
4,5 MLD RON atrasi in 2013 fata de 4,7 MLD RON atrasi in aceeasi perioada din 2012.
Ce e mai curios e ca nu e taxat pentr aceste evidente de marii nostri comentatori.
Ca si faza cu 700 MIL EUR din luna iulie care erau de fapt 700 MIL RON.
Mai mult, premierul adauga - pe principiul doua la primarie, doua la scoli - si proiectele de viitor.
Populismul lor ieftin se vede in fiecare scumpire din tara, in fiecare investitor care nu mai investeste, in cei interesati care ocolesc tara noastra din cauza nebuniei de taxe si impozite, toate gandite cu scopul de a scoate bani din piatra seaca in loc sa se uite unde sunt problemele acestei tari:
- impozite sufocante pentru firme si cetateni, zeci de taxe fara logica si sustinere economica, ceea ce duce la
- economia subterana de 25% din PIB, adica peste 40 de miliarde de euro care nu sunt declarati nicaieri ceea ce duce la
- lipsa de fonduri pentru sanatate, invatamant, cultura, investitii etc ceea ce duce la
- locatii, echipamente, materiale si infrastructura imbatranita sau inexistenta precum si costuri enorme pentru orice activitate ceea ce duce la
-investitii minime sau falimentarea zonelor din Romania ceea ce duce la
- impozite sufocante....si povestea se reia.
Evident, problema este mult mai complexa, dar exista un cerc vicios aici care nu poate fi rupt fara o strategie clara si corerenta structurata pe ani de zile si care sa nu fie modificata lunar in functie de buzunarele care mai trebuie umplute. Din pacate, iar vin alegeri, iar pomeni electorale si crestere economica ioc.