Premierul Victor Ponta a sustinut, miercuri seara, la Romania TV, ca impozitul pe terenuri si cladiri se va majora de la 1 ianuarie 2014, in timp ce ministrul de Finante, Daniel Chitoiu, l-a contrazis, afirmand ca nu se va mari acest impozit.

Ponta a fost intrebat intr-o emisiune RTV cand vor fi marite impozitele pe cladiri si terenuri, relateaza Mediafax. "1 ianuarie 2014", a replicat Ponta.

Premierul a fost contrazis de ministrul de Finante, Daniel Chitoiu: "Nu se mareste, nu, nu... nu se mareste".

"Cum, domnul ministru?", l-a intrebat premierul pe ministrul de Finante.

Ulterior, Chitoiu a precizat: "Daca reusim impreuna cu expertiza Bancii Mondiale si a Fondului Monetar International sa schimbam modalitatea de impozitare a proprietatii, nu sa crestem impozitul pe proprietate, in sensul ca nu se mai plateste in functie de natura juridica a detinatorului proprietatii - persoana fizica sau persoana juridica - ci in functie de destinatia proprietatii, a cladirii sau terenului (...) Vor fi venituri colectate de autoritatile publice locale mai mari din schimbarea sistemului de impozitare ca urmare a faptului ca cei care au imobile sau terenuri destinate activitatilor economice trebuie sa plateasca un impozit mai mare decat in prezent, cand il detin sub forma de locuinta", a mai precizat Chitoiu.