Premierul Victor Ponta a afirmat miercuri ca nu se va introduce nicio noua taxa pe pretul benzinei si motorinei, pe care tot el o anuntase, cu doua zile in urma, afirmand ca nu are rost introducerea de noi taxe, in conditiile in care nici cele actuale nu se pot colecta, din cauza Curtii Constitutionale.

Seful Executivului a fost intrebat, in timp ce critica decizia judecatorilor CCR, care au declarat neconstitutionala ordonanta de urgenta privind insolventa, daca se va introduce o noua taxa pe benzina si motorina.

"Nu se da nicio noua taxa, ce sa mai punem alte taxe daca nici pe astea nu le putem incasa", a spus acesta, criticand faptul ca multe firme profita de actuala lege a insolventei pentru a nu-si mai plati datoriile.

Luni seara, Victor Ponta anuntase, la Romania TV, ca Guvernul analizeaza posibilitatea introducerii unei anumite taxe pe pretul benzinei si al motorinei, pentru suplimentarea fondurilor necesare constructiei de infrastructura rutiera.

"Am confirmat ca a existat o propunere a dl Fenechiu, de taxe si impozite va poate vorbi doar ministrul de Finante, dl Chitoiu", a raspuns el miercuri.

Seful Guvernului a fost intrebat si daca poate oferi mai multe detalii legate de anuntul facut miercuri de ministrul Bugetului, Liviu Voinea, potrivit caruia Guvernul ia in calcul eliminarea exceptiilor de taxare a unor categorii de venituri, pentru a umple golul care exista "in scenariul de baza" pentru bugetul pe anul viitor intre venituri si cheltuieli, si o noua modalitate de calculare a accizelor.

"Doar ministrul de Finante va poate da detalii despre politica fiscala", a raspuns Victor Ponta.