Bugetul asigurarilor sociale pe anul 2014 a fost adoptat in comisiile de buget-finante

de V.M.     HotNews.ro
Vineri, 29 noiembrie 2013, 22:11 Economie | Finanţe

Bugetul asigurarilor sociale pe anul 2014 a fost adoptat, vineri seara, in comisiile parlamentare de buget-finante, cu 26 de voturi "pentru" si doua "impotriva", fiind introduse o serie de amendamente fara impact bugetar, dar care clarifica prevederile in vigoare pentru 2014 in cazul pensiilor, informeaza Mediafax.

Bugetul asigurarilor sociale de stat a fost amendat in comisii prin introducerea prevederii privind valoarea punctului de pensie pentru anul 2014, care se va situa la nivelul de 790,7 lei.

Un alt amendament a introdus indicele de corectie in cazul calcularii pensiilor, la nivelul de 1,07, conform Legii pensiilor.

De asemenea, in cazul consilierilor Curtii de Conturi s-a introdus posibilitatea ca acestia sa cumuleze pensia cu salariul si sa recupereze din acest buget despagubirile obtinute in instanta.

Amendamentele adoptate au fost acceptate de ministrul Muncii, Mariana Campeanu, prezenta la dezbateri.

Astfel, bugetul asigurarilor sociale de stat aferent sistemului public de pensii va fi, pentru 2014, de 51,887 miliarde de lei si acopera indexarea punctului de pensie cu 3,75%, la 790,7 lei, precum si acordarea unui indice de corectie de 1,07, scrie Agerpres.

Bugetul asigurarilor de somaj este de 1,806 miliarde de lei. Sistemul de asigurare pentru accidente de munca si boli profesionale cuprinde venituri in suma de 311,3 milioane lei si cheltuieli in suma de 112,4 milioane lei, cu un excedent de 198,9 milioane lei.

Fondul de garantare pentru plata creantelor salariale, instituit prin Legea nr. 200/2006 privind constituirea si utilizarea Fondului de garantare pentru plata creantelor salariale, cu modificarile ulterioare, are venituri in suma de 265,9 milioane lei, iar cheltuielile sunt in suma de 43,6 milioane lei, cu un excedent de 222,3 milioane de lei.

Castigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurarilor sociale de stat pe anul 2014 este de 2.298 de lei.
Material sustinut de Julius Meinl

Doar furând meserie, merge. N-ai cum - Loredana Groza, interviu în turneul ADOR

Un interviu luat în miez de noapte, în mașina care ne aducea la București, prin viscol și ceață. O întoarcere în timpul albumului Atitudine. Este momentul reinventării, momentul în care Loredana Groza a realizat că altfel nu se poate. Că totul depinde de ea. compoziția, cântarea, re-creerea. Partea a doua a reportajului de turneu Ador. Prima parte, "Lori din Onești, Ador la Ploiești", poate fi văzută AICI.

618 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSSESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Duminică