Decizii politice interne care sa nu fie intelese bine pe plan extern si sa determine miscari bruste si masive de capital reprezinta principalul pericol pentru economie in acest an electoral, afirma seful BNR, care mizeaza pe reluarea cresterii creditarii si vede oportune investitiile imobiliare.

Intrebat de reporterul Mediafax intr-un interviu care este cel mai mare pericol pentru Romania in 2014, Isarescu a raspuns: "Decizii politice interne care sa nu fie intelese bine pe plan extern si care sa determine miscari bruste si masive de capital."

Guvernatorul a aratat ca in 2014 si-ar plasa eventuale resurse financiare in agricultura si alte sectoare productive, asa cum a facut si pana in prezent.

In acelasi timp, seful bancii centrale vede o schimbare in arhitectura sistemului bancar european, unde lichiditatea va fi asigurata de clientii cu depozite in nivelul garantat, de 100.000 de euro, in timp ce deponentii cu sume mai mari vor alege sa-si diversifice plasamentele si sa-si asume responsabilitati, ceea ce va determina dezvoltarea pietei de capital.

Totodata, intrebat in ce conditii ar candida la Presedintie, Isarescu afirma: "Am candidat o data. Acum nu se mai pune problema. Sa-mi schimb profesiunea la 65 de ani? In Romania, presedintele, conform Constitutiei, este un om politic. La 65 de ani imi este greu sa ma debarasez de haina de bancher, care-ti intra in piele. Nu prea stiu cazuri ca la 65 de ani, sa intre cineva in viata politica".